Pari viime päivää on mennyt kotosalla ystäviä ja sukulaisia tavaten. Perjantaina pistäytyi isomman pojan kummitäti (A: suuret kiitokset salsa.fi:n YouTube linkkivinkeistä, olen kuunnellut hulluna niitä biisejä ja suunnitellut jo salsailtaa Málagassa) ja lukioaikainen kaveri. On kiva, kun ei ole aikatauluja lomalla ja voi tehdä mitä vaan ja tavata ketä vaan kun muutkin ovat lomalla. Vaikkei kavereita näekään läpi vuoden jatkuvasti, niin aina on sellainen tunne, että juttu jatkuu siitä mihin se viimeksi jäi. Ja yhteydenpito on kuitenkin helppoa nykyaikana Mesen ja Skypen etc. kautta.
Tänään äiti tuli käymään ja oltiin kaupungilla kaupoissa ja käytiin syömässä. Hän lähti vielä illalla yhdentoista aikaan ajamaan kotiin. Täti käväisi myös iltakahvilla. Illalla vein myös miehen jonnekin Vantaan perukoille maanmiehensä tai itse asiassa maannaisensa häihin, eli kaverin sisko meni naimisiin.
Kolme päivää vielä Suomessa tällä erää ja päivät kuluvat enemmän ja vähemmän ystävien tapaamisessa ja pakkailupuuhissa. Pojat alkoivat tänään sanoa, että haluaisivat olla jo Espanjassa, toisaalta olisivat halunneet lähteä mummon kyytiin vielä mummolaan. Ehkä lähtö on pojillekin hieman inhottavaa, sitten kun pääsee taas kotiin ja alkaa toisen paikan rutiinit ja arki, niin ei sillä niin väliä missä sitä on. On pitänyt muistuttaa heitä siitä, että koulua käydään täälläkin ja kaverit aloittavat sen jo parin viikon kuluttua!