1208105.jpg

Joulut, uudet vuodet ja loppiaiset on Espanjassa juhlittu ja arki on alkanut tänään tässä maassa. Meillä suomalaisilla jo eilen alkoi puurtaminen, mutta pojat aloittivat koulun vasta tänään. Koska loppiainen osui sunnuntaille, pyhäpäivä siirrettiin tietenkin seuraavalle päivälle eli maanantaille! Tämä on tätä espanjalaisten tyyliä.

Aattona kävi suomalainen joulupukki ja pojat saivat muutaman paketin kumpainenkin, ja onneksi niitä toivottuja lahjoja. Isompi oli toivonut lenkkareita, crocseja ja fudis-pleikkapeliä ja sai ne. Pienemmän listalla oli lasten tietokone ja se oli se paras lahja. Sen lisäksi tuli kirjoja, leffoja ja suklaata molemmille. Muuten ei tehty mitään ihmeellistä, nukuttiin aamuisin pitkään ja laiskoteltiin. Vähän laitoin uutta kotia, vieläkin tietenkin kesken, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Ikeaan tehtiin yksi reissu kaverin ja kolmen pojan kanssa, hurahti monta tuntia tälläkin kertaa.

Tammikuun 5. päivä täällä on joka kaupungissa ja kylässä Itämaan tietäjien kulkue ja sitä oltiin ihmettelemässä lauantai-iltana ja keräämässä karkkeja, joita kulkueesta heitellään. Sitä seuraavana yönä tietäjät käyvät lasten kotona jättämässä lahjat, mutta olin jo valmistanut poikia, ettei meillä tänä vuonna juhlita Reyeksiä, koska ei olla espanjalaisia. Aika ontuva perustelu, koska viime vuonna juhlittiin, tai silloin pojat saivat polkupyörät lahjaksi, mutta ei viitsinyt ihan sanoa, ettei nyt tänä vuonna ole rahaa juhlia kun on juuri ostettu asunto. Tyytyivät kuitenkin selityksiin...

Ihan kiva, että arki astuu taas kuvioon, tulee elämään erilaista rytmiä ja poikienkin aika menee paremmin.