Masentaa, ei huvita tehdä mitään... Pojat on rasittavia, on ikävä miestä ja kaikki vaan tökkii.

Vauvaa varten kaikki alkaa olla kuitenkin onneksi kunnossa. Vaunut on hommattu jo joululomalla.

Tuon kopan tilalle saa kiinnitettyä auton turvaistuimen niin haluttaessa ja lopulta kun molemmat irrottaa niin niitä voi käyttää rattaina. Toivotaan, että ne toimivat myös käytännössä hyvin. Kasattaessa eivät mene kauhean pieneksi, joten auton kanssa liikuttaessa eivät ole parhaimmat mahdolliset kuitenkaan. Voi olla, että sateenvarjorattaat tulee hankittua myöhemmin tästä syystä.

Vauvanvaatteita sain pari viikkoa sitten kiitettävän määrän, kaksi kassillista, yhdeltä suomalaiselta tuttavalta, ja niitä pesin monta päivää ja nyt ne on viikattu ja lajiteltu koon mukaan. Isommat odottavat Suomeen lähtöä ja ihan pienet on viikattu lipastoon.

Olin ehtinyt itse myös ostella aleista jonkun verran loppuvuodesta, joten alkuun on ainakin vaatetta ihan riittämiin. Ja jos vauva on yhtä iso kuin kuopus ja kasvaa samaa vauhtia, ei ehditä edes kaikkia pieniä varmaan pitää...

Myös muuta tykötarvetta on ehditty hankkia, amme, vaipanvaihtoalusta, kylpypyyhe, pikkupyyhkeitä, sideharsoja jne. Espanjassahan ei tunneta mitään äitiyspakkausta, joten kaikki täytyy itse hommata. Ainut mitä vielä puuttuu on sänky, mutta sitä ei hommata tänne vaan vasta Suomessa, siihen saakka poitsu saa nukkua vaunujen kopassa makkarissa. Ja pienemmistä jutskuista ainut mitä tulee mieleen, että puuttuu, on vaipat ja tutti.

Vauveli on kova potkimaan, niin, että välillä tekee ihan kipeää. Perjantaina menen viimeiseen ultraan, kiva nähdä minkä painoarvion antavat vauvasta ja muutenkin. Musta tuntuu, että vauva on jo ollut jonkun aikaa pää alaspäin, en osaa varmaksi sanoa, mutta ainakin potkut tulevat aina vatsan yläosaan, yleensä oikealle puolelle. Viikko 33 on nyt menossa, joten n. 8 viikkoa vielä pitäisi jaksaa tätä mahaa kasvattaa.

Espanjan äitiysloma (16 vk) alkaa vasta vauvan syntymäpäivästä, joten töissäkin on kitkuteltava vielä. Tietty jos tulee jotain vaivoja, niin voi hakea sairauslomaa ja sitä myönnetäänkin raskaana kuulemma helposti, mutta vielä mulla on ihan pirteä olo (tätä "masennusta" lukuunottamatta) ja jaksan fyysisesti oikein hyvin. Öisin kyllä herään ja sen jälkeen voi olla hankala saada unta. Voi olla raskaudesta johtuvaa, mutta myös sadasta mielessä pyörivästä asiasta, jotka pitäisi hoitaa alta pois. Asunnon vuokraus syksyksi, auton kuljetus Suomeen ym. pikkuseikat... Mutta poco a poco, asioilla on tapana järjestyä.